Vertrouwenspersonen

Beleid

Elke sportvereniging die trainings- en leskwaliteit alsmede sportiviteit hoog in het vaandel heeft staan, heeft een of meerdere vertrouwenspersonen.

Onsportiviteit, ongepast gedrag, intimidatie, fysiek, verbaal, seksueel zijn tegenovergestelden waar wij liever niet mee te maken hebben… Wij kunnen er helaas niet omheen, dat naast geweld achter de voordeur – het zogenoemde huiselijk geweld - soms ook geweld achter de deur van de sporthal plaatsvindt. Denk daarbij  aan het turnen.

Soms zet geweld zich door naar buiten. Denk aan het mes-incident rond Promes, de turnsters en nu ook de hockeysters van Oranje of scheidsrechters die worden gemolesteerd. Er is ook geweld dat van buitenaf binnen terechtkomt. Bij dat laatste kan gedacht worden aan volwassenen of kinderen die hun sport-, tennisleraar/coach in vertrouwen nemen over ongepast, intimiderend of agressief gewelddadig gedrag dat zij thuis of op school ervaren.

Ervaring is, dat zwijgen erover schadelijke gevolgen kan hebben voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid van slachtoffers, getuigen en betrokkenen.

ATVB heeft vertrouwenspersonen

Elke sportvereniging ziet het liefst dat er prettig, sportief en competitief kan worden gespeeld of goed les wordt gegeven op een hoog niveau. Om te voorkomen dat vanwege ongepast gedrag de focus van deze kerndoelen wordt afgeleid en men lichamelijke of geestelijke schade oploopt, heeft ATV vertrouwenspersonen aangesteld. 

Deze vertrouwenspersonen staan los van het bestuur en vormen een geheel eigen β€˜vrij zwevende’ entiteit zonder enige binding of ruggenspraak met andere personen of  geledingen in de organisatie ven ATV.

Wij hebben Karen Schinkel en Thomas Heyman bereid gevonden vertrouwenspersoon te worden. Zij overleggen met u wat u het beste kunt doen wanneer u last heeft van bijvoorbeeld:

  • ongewenste intimiteiten
  • intimidatie, kleineren
  • onsportief of agressief gedrag

De vertrouwenspersonen zijn per e-mail te bereiken via [email protected]. Zij openen deze mailbox elke dag.

Je kunt de vertrouwenspersonen ook bellen:

  • Karen: 06-24128729
  • Thomas: 06-13072082

Op de website van de KNLTB is meer te lezen over vertrouwenspersonen en het doen van meldingen.

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 10 511 5949

Sportpark Het Hoge Land

Het Hoge Land 1
2652 EA Berkel en Rodenrijs

KVK-nummer

40397685