Instapcompetitie voor speelsterkte 8-9

De KNLTB heeft een instapcompetitie voor spelers met speelsterkte 8/9 in het leven geroepen. Deze competitie is voor spelers die net zijn begonnen met tennis of voor spelers die al even tennissen maar waarvoor competitie spelen nog net een brug te ver is. Resultaten zijn minder belangrijk, je speelt voornamelijk voor de gezelligheid en op je eigen niveau. De doelgroep is de beginnende competitiespeler (cat. 8/9) van 17 jaar en ouder.

De eigenschappen van de instapcompetitie zijn:

  • 7 speeldagen;
  • 2x dubbel en alle combinaties mogelijk (bijv. 2 vrouwen tegen 1 man en 1 vrouw);
  • spelen op je eigen niveau;
  • gezelligheid;
  • er zijn 2 niveaus binnen instapcompetitie;
  • resultaten tellen niet mee voor je speelsterkte (DSS);
  • beslissende wedstrijdtiebreak (tot 10 punten met 2 punten verschil) als 3de set + bij een stand van 40-40 beslissend punt.

De KNLTB organiseert deze instapcompetitie op donderdagavond of zondagmiddag. Aangezien er op zondag onvoldoende baancapaciteit is voor een instapcompetitie zal ATV Berkenrode de instapcompetitie alleen op donderdagavond organiseren.

Vergeet niet dat een eventuele invaller ook niveau 8/9 moet hebben en niet iemand is die al jaren aan het tennissen is maar geen toernooien speelt (en dus eigenlijk een goede 7 is). Het is een instapcompetitie.

Aanmelden voor de instapcompetitie

In november zal de VCL (vereniging competitie leider) een mail naar deelnemende teams van vorig jaar sturen met de vraag of ze weer als team willen deelnemen. Ook komt op de website een bericht te staan hoe je je individueel, als invaller of met een compleet nieuw team kunt aanmelden voor het volgende seizoen. Heb je vragen over deze competitie? Stuur een mail naar [email protected]. Trudie Menegatto en Henny Luichies zullen je vragen beantwoorden.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 10 511 5949

Sportpark Het Hoge Land

Het Hoge Land 1
2652 EA Berkel en Rodenrijs

KVK-nummer

40397685