Externe competities junioren

2x per jaar competitie

De junioren kunnen 2x per jaar externe competitie spelen:

2 soorten competities voor de junioren

Zowel in het voorjaar als in het najaar kunnen onze juniorleden externe competitie spelen. Beide competities voor jeugd zijn opgesplitst in:

  • Tenniskids competitie
  • De KNLTB Junioren competitie

Afhankelijk van je leeftijd en speelniveau neem je deel aan één van beide competities. Kortom, voor iedere jeugdtennisser is er een competitievorm die bij je past. 

 


Wat is Tenniskids competitie

De Tenniskids competitie is een onderdeel van Tenniskids. Dit programma voor kinderen tot en met 12 jaar is helemaal afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Daardoor leren ze razendsnel tennissen. Vier kleuren brengen de vooruitgang van een kind in kaart: Rood, Oranje en Groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten. De kinderen die spelen in Rood, Oranje en Groen kunnen meedoen aan de Tenniskids competitie.

De contactpersonen van ATV Berkenrode voor de Tenniskids competitie zijn:

Wat is de KNLTB Junioren competitie

Kinderen in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar kunnen meedoen aan de KNLTB Junioren competitie. De Junioren competitie bestaat uit:

  • Junioren competitie 11 t/m 14 jaar en
  • Junioren competitie 13 t/m 17 jaar.

Ook spelers die één jaar jonger of één jaar ouder zijn dan de vastgestelde leeftijd mogen deelnemen aan de competitie. Daarnaast kan jouw leraar leeftijdsdispensatie voor jou aanvragen. Dispensatie kan worden aangevraagd voor talentvolle kinderen of voor kinderen die nog niet toe zijn aan een stap omhoog en liever niet deelnemen aan de competitie waar zij volgens hun leeftijd in thuis horen.

Net zoals bij de senioren speel je in de junioren competitie op een hele baan en met gewone tennisballen. Je kan op zaterdag of zondag (en in sommige regio’s op vrijdag) competitie te spelen en je kan enkelpartijen, dubbelpartijen en mixpartijen spelen. Welke competitie, soorten partijen en hoeveel partijen je speelt hangt af van op welke dag en op welk niveau je competitie speelt. De Verenigingscompetitieleider (VCL, Henny Luichies) van onze vereniging kan je verder helpen met welke competitie het meest geschikt is voor jouw team.

De contactpersonen van ATV Berkenrode voor de KNLTB Junioren competitie zijn:

Meer informatie

Wil je nog meer weten over competitie spelen? Kijk dan eens op onderstaande sites van de KNLTB:

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 10 511 5949

Sportpark Het Hoge Land

Het Hoge Land 1
2652 EA Berkel en Rodenrijs

KVK-nummer

40397685